Jump to content


Photo

Any offensive/obtrusive ads - report here


  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1 Tufty

Tufty
  • Member

  • 5,411 posts
  • Joined: November 09

Posted 04 March 2014 - 22:02

Guys this ad has started appearing on every page I'm on:

 

2l9gf5.jpg

 

Not a computer problem because I've had identical ads on 3 different machines and 2 different interweb connections.



Advertisement

#2 Buttoneer

Buttoneer
  • RC Forum Admin

  • 17,659 posts
  • Joined: May 04

Posted 05 March 2014 - 00:09

Guys this ad has started appearing on every page I'm on:

Tufty,

 

Follow the advice suggested by Grayson a few posts above;

 

 

To address two of the main points from the last few posts:

 

- Our ad ops team work hard to block any inappropriate adverts from the site. You shouldn't be seeing anything pornographic or offensive, nor should there be adverts with sound or adverts which take over your whole screen without some sort of interaction from you. You also shouldn't be seeing adverts which are so complicated that they slow down the rendering of the page on a modern browser. Where we can't sell all of our advertising inventory directly, we offer the inventory to third party agencies in bulk and they sell this on (if you're seeing ads which have nothing to do with motorsport or motoring, it probably hasn't been sold directly by our team). If any of these third party adverts are offensive then we will try to block them, so if you see anything like this then please E-mail me the details (preferably with a screenshot and the country from which you're viewing the ad) and we will add those clients to the block-list.

 

 

You have obtrusive rather than offensive, but I'd say that's an appropriate one to report.



#3 Grayson

Grayson
  • AUTOSPORT digital product manager

  • 1,623 posts
  • Joined: July 08

Posted 05 March 2014 - 10:09

Thanks for the report, Tufty. That's exactly the sort of content which we don't allow on our site. Can you confirm the country you're viewing these from so that I can pass this on to our Ad Ops team?

 

I've split this out into its own thread so that anyone coming to the Feedback forum knows where they can report problem ads...



#4 Tufty

Tufty
  • Member

  • 5,411 posts
  • Joined: November 09

Posted 05 March 2014 - 12:51

I'm in the UK. Sorry I missed your post in the previous thread, I didn't have time to catch up on it.



#5 Vitesse2

Vitesse2
  • Nostalgia Forum Moderator

  • 26,951 posts
  • Joined: April 01

Posted 05 March 2014 - 13:23

I know you said you thought it wasn't a computer problem, but the logo at the bottom of the popup says it's from Qualitink. Which is adware, probably piggybacked in on something else like a video player. Try running this:

 

http://www.bleepingc...oad/adwcleaner/



#6 Tufty

Tufty
  • Member

  • 5,411 posts
  • Joined: November 09

Posted 05 March 2014 - 14:25

No change, still popping up. As I say, only showing on this site, and not only on my machines but university ones as well.



#7 275 GTB-4

275 GTB-4
  • Member

  • 8,274 posts
  • Joined: February 03

Posted 01 April 2014 - 08:23

Autosport's own advertising banner below the fixed banner at the top of opening screen still is slow to load and interferes with the log-in pop up box.....



#8 Grayson

Grayson
  • AUTOSPORT digital product manager

  • 1,623 posts
  • Joined: July 08

Posted 01 April 2014 - 09:01

Autosport's own advertising banner below the fixed banner at the top of opening screen still is slow to load and interferes with the log-in pop up box.....

 

Which banner are you talking about, do you mean on the homepage or the forums? And do you mean on desktop or mobile?



#9 275 GTB-4

275 GTB-4
  • Member

  • 8,274 posts
  • Joined: February 03

Posted 01 April 2014 - 11:09

Which banner are you talking about, forums

And on desktop (IE11)

Slowtoload_zps27c544f4.jpg

[EDIT: usually plenty of time to take a screen dump, maybe 5-10 seconds and sometimes longer, whilst waiting for the adverts to load....]

Edited by 275 GTB-4, 02 April 2014 - 23:34.


#10 Zmeej

Zmeej
  • Member

  • 35,213 posts
  • Joined: June 01

Posted 06 April 2014 - 13:11

Lately, the Canadian-based "Debt reduction" ads (two in particular IIRC - one with a photo of a roll of bills whose company I don't remember, and another from Equifax or Equitax)
are causing severe slow-downs.

Edited by Zmeej, 06 April 2014 - 13:12.


#11 ollebompa

ollebompa
  • Member

  • 781 posts
  • Joined: November 13

Posted 06 August 2014 - 06:19

On the main page of the mobile site I just now got a ad that wanted me to "meet eastern beauties". I refreshed a couple of times but it never apperd again.


Edited by ollebompa, 06 August 2014 - 06:27.


#12 LewDaMan

LewDaMan
  • Member

  • 263 posts
  • Joined: September 13

Posted 08 August 2014 - 08:06

I don't know if it something caused by my computer but the recent Porsche ad at the top/centre of the webpage was a nightmare. It kept overlapping the log-in box, so I couldn't select the cursor in the username and password fields.



#13 Grayson

Grayson
  • AUTOSPORT digital product manager

  • 1,623 posts
  • Joined: July 08

Posted 08 August 2014 - 10:06

I don't know if it something caused by my computer but the recent Porsche ad at the top/centre of the webpage was a nightmare. It kept overlapping the log-in box, so I couldn't select the cursor in the username and password fields.

 

That advert was discussed in this thread. Our ads team were going to fix this, and to either run a version of the advert which wasn't causing any problems or run an alternative campaign. Have you had any problems with this in the past week, or was it before that time that the Porsche ad was causing problems?



#14 Rob G

Rob G
  • Member

  • 11,045 posts
  • Joined: April 01

Posted 29 November 2014 - 05:56

Unfortunately I was too quick on the back button to figure out which ad was causing this, but twice now I've suddenly been transferred to this site: http://premiuminternetdownloader.net .  

 

It tells me that I need to install an updated version of Flash, and it automatically downloads the installer. A virus scan on the .exe file doesn't find any threat, and malwarebytes found nothing either, but I deleted it without installing anything anyway. Screw that.


Edited by Rob G, 29 November 2014 - 06:04.


#15 Tufty

Tufty
  • Member

  • 5,411 posts
  • Joined: November 09

Posted 15 June 2015 - 19:53

All day I've been getting bounced every 3rd or 4th thread I've opened to the site of the last ad I scrolled past in the previous thread - no matter what it is. When I'm still on Autosport the page never completely loads according to whichever browser or computer I use [browsers - Chrome, Firefox, Opera; OS - XP, Vista, 7].



#16 Rob G

Rob G
  • Member

  • 11,045 posts
  • Joined: April 01

Posted 11 July 2015 - 23:00

I've been in auto-play hell for about a week now for one particular video that begins with an ad. 

 

Introductory ad (it's for Nissan, if that helps):

video%20ad.png

 

The video itself:

video.png

 

Thanks in advance.



#17 Catalina Park

Catalina Park
  • Member

  • 6,251 posts
  • Joined: July 01

Posted 12 July 2015 - 05:43

The Autosport page on my tablet has been infected with a malware/adware from consumer-reviews.info.

Edit, now it is Zb1.zerodirect1 and cloudscout which all appear to be the same thing.

Edited by Catalina Park, 12 July 2015 - 09:54.


#18 Afterburner

Afterburner
  • Member

  • 4,537 posts
  • Joined: January 11

Posted 14 July 2015 - 21:57

I've been in auto-play hell for about a week now for one particular video that begins with an ad. 

 

Introductory ad (it's for Nissan, if that helps):

video%20ad.png

 

The video itself:

video.png

 

Thanks in advance.

I'm getting both these ads as well, on a mobile phone--the incredibly aggravating about them is that they play sound if I even run my finger over them to scroll the page (using IE on Windows Phone 8).

 

Any way we can get this looked at? They're making it quite frustrating to browse the site on a phone.



#19 YoungGun

YoungGun
  • Member

  • 1,738 posts
  • Joined: January 10

Posted 14 July 2015 - 23:31

Are you an AutoSport+ Member? The reason I ask is because I have been using Adblock for over a year very successfully and today the AutoSport Site detected I was running Adblock. A banner popped which invited me to learn more as it offers an ad free experience to AutoSport+ members.



Advertisement

#20 Grayson

Grayson
  • AUTOSPORT digital product manager

  • 1,623 posts
  • Joined: July 08

Posted 15 July 2015 - 07:47

I'm asking our ads team to look into these autoplay ads as we speak. Thanks very much for the examples in this thread, that makes it much easier to identify why this has been happening and to block the offending ads.

 

We've got a policy of blocking any ads which have sound (unless you specifically press click to play or anything like that) so these ones have slipped through the net.



#21 Rob G

Rob G
  • Member

  • 11,045 posts
  • Joined: April 01

Posted 25 July 2015 - 16:14

Are you an AutoSport+ Member? The reason I ask is because I have been using Adblock for over a year very successfully and today the AutoSport Site detected I was running Adblock. A banner popped which invited me to learn more as it offers an ad free experience to AutoSport+ members.

No, I'm not.

 

The above ads are gone. Thank you!



#22 Risil

Risil
  • Member

  • 17,674 posts
  • Joined: February 07

Posted 26 July 2015 - 19:55

video.png
 
Thanks in advance.

 

And thank you for giving me a plug in Website Feedback!



#23 Tufty

Tufty
  • Member

  • 5,411 posts
  • Joined: November 09

Posted 13 August 2015 - 15:49

Every time I open a thread at the moment I'm getting a sound-based advert. I've not yet found where on the page this sits, as all the ads I'm seeing are WhatCar and certainly nothing to do with computers, theatres or anything else I have heard being talking about. I'm at a loss on this one and can't offer any more info than that. AdBlock doesn't stop it though, nor does it work on anything else on the forum.



#24 Vitesse2

Vitesse2
  • Nostalgia Forum Moderator

  • 26,951 posts
  • Joined: April 01

Posted 13 August 2015 - 18:22

Every time I open a thread at the moment I'm getting a sound-based advert. I've not yet found where on the page this sits, as all the ads I'm seeing are WhatCar and certainly nothing to do with computers, theatres or anything else I have heard being talking about. I'm at a loss on this one and can't offer any more info than that. AdBlock doesn't stop it though, nor does it work on anything else on the forum.

Have you checked your AdBlock settings? If you just downloaded it then you may not have any filter subscriptions enabled. You may also find that uBlock Origin is better anyway ...



#25 saudoso

saudoso
  • Member

  • 5,404 posts
  • Joined: March 04

Posted 26 September 2015 - 10:29

On the iPhone (I'm in Italy right now), mid page banner is clicking itself toward some king.com domain or an app download within apple store.

#26 saudoso

saudoso
  • Member

  • 5,404 posts
  • Joined: March 04

Posted 26 September 2015 - 10:57

Giocchissini.it or smthng like that now.

#27 artista

artista
  • RC Forum Host

  • 5,459 posts
  • Joined: May 10

Posted 16 October 2015 - 07:25

Since yesterday, I'm having problems when I read any of the site pages from my tablet.

Quite often, I will get a pop-up and will be automatically redirected to www.mobilbean-tvirus.com/361/ES/so.php and, from there, to www.360securitywards.net/zhong/hh-es.php

In all cases, it coincides with the avert on top of the site being about "internet security".

 

I'm in Spain.



#28 Timstr11

Timstr11
  • Member

  • 9,105 posts
  • Joined: May 02

Posted 19 October 2015 - 17:40

Since yesterday, I'm having problems when I read any of the site pages from my tablet.

Quite often, I will get a pop-up and will be automatically redirected to www.mobilbean-tvirus.com/361/ES/so.php and, from there, to www.360securitywards.net/zhong/hh-es.php

In all cases, it coincides with the avert on top of the site being about "internet security".

 

I'm in Spain.

 

Yes. Yes. I have exactly the same problem with the same websites you mentioned. It directs you to a fake Google Play store.

It is very annoying and have not found a solution so far. It happens when I visit the mobile autosport news and forum sites on my Android tablet.



#29 DampMongoose

DampMongoose
  • Member

  • 2,023 posts
  • Joined: February 12

Posted 21 October 2015 - 21:48

Hi tonight when I open the forum threads I am receiving a popup ad telling me I'm eligible for a free iPad and then redirected to a site with a survey or similar. This is on my android phone in the UK. Never had any trouble before. Get new iphone.com is the site.


Edited by DampMongoose, 22 October 2015 - 11:50.


#30 Ross Stonefeld

Ross Stonefeld
  • Member

  • 60,053 posts
  • Joined: August 99

Posted 22 October 2015 - 11:53

I'd just like to compliment the hilarious Christian Horner watch ad that I'm getting when viewing in the United States.

#31 RekF1

RekF1
  • Member

  • 277 posts
  • Joined: June 14

Posted 22 October 2015 - 13:10

keep getting redirected to some dodgy free iPhone website when using my android device.

http://www.get-new-i...php?s=211725308

#32 Grayson

Grayson
  • AUTOSPORT digital product manager

  • 1,623 posts
  • Joined: July 08

Posted 22 October 2015 - 14:30

Thanks for the reports in here - I'm passing them on to our Ad Ops team.

 

(Except for Ross's report. That one sounds like it's meant to be there.)