Jump to content


Photo

Forum Crashing on Android


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Ricciardo2014

Ricciardo2014
  • Member

  • 236 posts
  • Joined: September 11

Posted 14 June 2014 - 08:18

Hey guys and girls, not sure if this is only happening to me or not ?

I have a really old iPhone (3) and have no problems viewing the forum using it.

Recently I purchased a tablet because my phone doesn't support the live timing app.

Almost every time I open the forum on the tablet it seems ok.
When I select a thread it's ok too.

Once I'm in a thread and go to the next page, it crashes and sends me back to my desk top.

It's very frustrating, so any help would be much appreciated.

P.s. This does not happen with any of the other forums I visit.

Cheers,
Simo

Advertisement

#2 Ricciardo2014

Ricciardo2014
  • Member

  • 236 posts
  • Joined: September 11

Posted 22 June 2014 - 08:59

So am I wasting my time, or does this forum have technical staff who answer these questions ?

#3 Gilles4Ever

Gilles4Ever
  • RC Forum Admin

  • 20,173 posts
  • Joined: June 04

Posted 22 June 2014 - 16:03

I access the forum daily on my phone, HTC One and Tablet, Xperia tab z. Browser has never crashed accessing the forums.

#4 Ricciardo2014

Ricciardo2014
  • Member

  • 236 posts
  • Joined: September 11

Posted 24 June 2014 - 06:30

Ok mate, thanks for the reply.

I've had a better look into why this may be happening.

 

I'm nowhere near as computer savvy as my kids, so I asked my 22 year old son to have a look.

He's blaming either the tablet, or my wifi connection.

So we checked out the connection, and that's fine.

The tablet, although a pretty cheap $200 Aus one should be able to run it fine as well.

 

He's going through it now to see if there's any other stuff he can change.

 

Once again thanks for the reply.

It's just strange that my ancient phone has no dramas, but the tablet struggles.

 

Anyhow, I'll post any updates in case anyone else has a problem..

 

Cheers mate,

Simo'



#5 babbel

babbel
  • Racing Sims Host

  • 2,329 posts
  • Joined: March 99

Posted 24 June 2014 - 07:46

Why don't you try a different browser on Android?



#6 Murl

Murl
  • Member

  • 274 posts
  • Joined: October 06

Posted 25 June 2014 - 09:32

Yes, I hear you. Have found that the forumd crash constantly using dolphin browder and avoided as a result. I.e. pc only. Now...im away from pc so switched to chrome and no crashrs. Otoh the androud/forum experience is awful.  Really one of the worst sites on the internet for usability....



#7 Ricciardo2014

Ricciardo2014
  • Member

  • 236 posts
  • Joined: September 11

Posted 29 June 2014 - 01:36

Why don't you try a different browser on Android?


Thanks mate, that's what I've now done and its working just fine.
I was using chrome, but have changed to firefox .

I'm not sure why it was just this forum because I visit many others without any dramas.
Overall the performance using Firefox seems an improvement everywhere though.

Thanks for the help ;)