Jump to content


Photo

"View new content" and search not working


  • Please log in to reply
268 replies to this topic

#201 Chewie

Chewie
  • Member

  • 105 posts
  • Joined: July 08

Posted 23 October 2017 - 16:41

Broken yet again  :| 



Advertisement

#202 smitten

smitten
  • Member

  • 1,977 posts
  • Joined: October 10

Posted 24 October 2017 - 06:08

and again



#203 YoungGun

YoungGun
  • Member

  • 15,301 posts
  • Joined: January 10

Posted 24 October 2017 - 10:33

Pre forum maintenance today "Content I have not read" was only option functioning

 

Post forum maintenance none of the options function

 

Edit: everything appears to be functioning again


Edited by YoungGun, 24 October 2017 - 10:53.


#204 ensign14

ensign14
  • Member

  • 49,407 posts
  • Joined: December 01

Posted 20 November 2017 - 23:07

OH GOD IT'S ****ing DOING IT A-****ing-GAIN



#205 GreenMachine

GreenMachine
  • Member

  • 1,542 posts
  • Joined: March 04

Posted 21 November 2017 - 06:24

OH GOD IT'S ****ing DOING IT A-****ing-GAIN


Yes, it is. It was ok this morning, out at lunchtime and still out ...

 

ETA: 'since last visit', nothing.  But when I click on 'last 24 hrs', bingo, new posts.  Sigh. :down:

 

ETA 2:  I wonder if anyone is reading this .... :wave:


Edited by GreenMachine, 21 November 2017 - 12:30.


#206 Chewie

Chewie
  • Member

  • 105 posts
  • Joined: July 08

Posted 21 November 2017 - 17:32

Broken yet again  :| 



#207 Grayson

Grayson
  • Autosport digital product manager

  • 3,314 posts
  • Joined: July 08

Posted 21 November 2017 - 17:43

ETA: 'since last visit', nothing.  But when I click on 'last 24 hrs', bingo, new posts.  Sigh. :down:

 

Is this the same for everyone? I know I keep asking this question, but a few people are just answering with "it's broken" rather than saying what it is which is broken...

 

If the only option which doesn't work is "since last visit" then it seems like choosing a different timeframe will fix the problem. You will get all of the same threads listed as you would have had in "since last visit" in reverse chronological order, but with additional threads listed underneath. If you've selected "Mark threads in which I have posted" in your user profile then you will also be able to see which of these threads have new posts in since you last visited them...



#208 ensign14

ensign14
  • Member

  • 49,407 posts
  • Joined: December 01

Posted 21 November 2017 - 18:20

It's the View New Posts.  I don't even know where the "last 24 hours" thing is.  But why should I change the timeframe anyway?  I'm a bona fide subscriber...



#209 YoungGun

YoungGun
  • Member

  • 15,301 posts
  • Joined: January 10

Posted 21 November 2017 - 20:08

"New since my last visit" and "Past 24 hrs" are the only two options that do not function for me as at this post.



#210 GreenMachine

GreenMachine
  • Member

  • 1,542 posts
  • Joined: March 04

Posted 21 November 2017 - 20:39

Is this the same for everyone? I know I keep asking this question, but a few people are just answering with "it's broken" rather than saying what it is which is broken...
 
If the only option which doesn't work is "since last visit" then it seems like choosing a different timeframe will fix the problem. You will get all of the same threads listed as you would have had in "since last visit" in reverse chronological order, but with additional threads listed underneath. If you've selected "Mark threads in which I have posted" in your user profile then you will also be able to see which of these threads have new posts in since you last visited them...

Now neither 'since last visit' and 'last 24 hrs' work, I have to go to 'in last week' to get a result, like Young Gun.

Grayson, it might work but there is a progression occurring here.  It is not just broken, it is getting worse - can you not see that?  Geeze ...



#211 milestone 11

milestone 11
  • Member

  • 8,445 posts
  • Joined: April 09

Posted 22 November 2017 - 01:12

Now neither 'since last visit' and 'last 24 hrs' work, I have to go to 'in last week' to get a result.


Same here. Incidentally, checked my own posts for today (Tuesday) in my profile and they do not show. Not sure if this always happens when search new content doesn't work but this has happened on the last couple of occasions that I have checked.

#212 milestone 11

milestone 11
  • Member

  • 8,445 posts
  • Joined: April 09

Posted 22 November 2017 - 01:22

The last post that I have made which shows in my own content is registered at 17.02 20th November. Not sure how many posts I have made since then, certainly 12-15. Appreciate that they're all probably crap and not worthy of showing but they are in the threads.
Has to be related Grayson.

#213 smitten

smitten
  • Member

  • 1,977 posts
  • Joined: October 10

Posted 22 November 2017 - 06:44

Is this the same for everyone? I know I keep asking this question, but a few people are just answering with "it's broken" rather than saying what it is which is broken...

 

If the only option which doesn't work is "since last visit" then it seems like choosing a different timeframe will fix the problem. You will get all of the same threads listed as you would have had in "since last visit" in reverse chronological order, but with additional threads listed underneath. If you've selected "Mark threads in which I have posted" in your user profile then you will also be able to see which of these threads have new posts in since you last visited them...

 

Content I have not read: none

New since my last visit: none

Past 24 hours: none

Past week: 6 pages (but this thread is not listed and I believe many others are missing too)

past 2 weeks: 10 pages (listing also missing content)

Past month: 12 pages (this thread still not listed)

Past 6 months: ditto

Past year: ditto

 

The only one I am interested in is the 'New since my last visit', and it displays content, or not, seemingly at random.



#214 SophieB

SophieB
  • RC Forum Host

  • 12,222 posts
  • Joined: July 12

Posted 22 November 2017 - 13:47

Viewing new content for last 24 hours bring up no new content, viewing last week returns results. However, I don't know if it is bringing up all the actual new posts because Search seems a bit broken too. No results for Hamilton or Vettel later than 20 Nov 17, for instance.



#215 Grayson

Grayson
  • Autosport digital product manager

  • 3,314 posts
  • Joined: July 08

Posted 22 November 2017 - 14:38

Thanks - those reports are useful for trying to figure out what's going wrong here.

 

The problems with the search results are definitely related to the "find new content" problems...



#216 milestone 11

milestone 11
  • Member

  • 8,445 posts
  • Joined: April 09

Posted 22 November 2017 - 17:15

Thanks - those reports are useful for trying to figure out what's going wrong here.

 

The problems with the search results are definitely related to the "find new content" problems...

Can say this with certainty. Have checked a dozen or so posters who I know have posted regularly over the last 48 hours. None have anything showing after 17.20 on the 20th November.



#217 BRG

BRG
  • Member

  • 17,167 posts
  • Joined: September 99

Posted 24 November 2017 - 17:12

I am having problems with this now. 

 

Selecting 'View New Content' and toggling through the Time Period options gives various results - No New Content under Since Last Visit and Since 24 Hours, but most threads appear under the longer time period options.

 

But looking at the RC Forum, I find the active  'Abu Dhabi build-up' thread there although there is no sign of it at all under any of the View New Content options.  And ironically, the same applies to this thread!  I have cleared my history but no difference.  I am using Mozilla Firefox..



#218 Vitesse2

Vitesse2
  • Administrator

  • 34,343 posts
  • Joined: April 01

Posted 24 November 2017 - 19:01

I am using Mozilla Firefox..

Firefox 57 (aka Quantum) or the Firefox 52 Extended Support Release version? It could make a difference.



#219 milestone 11

milestone 11
  • Member

  • 8,445 posts
  • Joined: April 09

Posted 24 November 2017 - 22:36

I use firefox on my laptop, not sure which version but will check. Nevertheless, results are identical on Silk which is an Amazon specific version of Chrome for Kindle.
On neither has there been any change since 17.30 on the 20th of this month. This includes all users profile content as well as my own.

Advertisement

#220 milestone 11

milestone 11
  • Member

  • 8,445 posts
  • Joined: April 09

Posted 25 November 2017 - 16:19

Firefox 57 (aka Quantum) or the Firefox 52 Extended Support Release version? It could make a difference.

Yes, mine is Quantum V2, do you know this to be a problem. If you are using Quantum, are you able to see anything beyond 17.30 on November 20th when checking "find content" in a user profile?

Edit.

I have checked on a 3rd device which I never use and the result is the same.


Edited by milestone 11, 25 November 2017 - 16:21.


#221 milestone 11

milestone 11
  • Member

  • 8,445 posts
  • Joined: April 09

Posted 25 November 2017 - 17:10

Maybe I can narrow it down a little more. I click "my profile", then on L.H. side of sceen is "overview" under which is likes, topics and posts. Clicking on "posts" shows me my most recent 5 posts only. Clicking "find content" on R.H. side of screen produces nothing later than 17.30 on 20th November. This applies to any poster whose "find content" button is operated. Seems to me the problem lies in the word "content". I have removed cookies and re-logged in.



#222 BRG

BRG
  • Member

  • 17,167 posts
  • Joined: September 99

Posted 25 November 2017 - 21:02

Firefox 57 (aka Quantum) or the Firefox 52 Extended Support Release version? It could make a difference.

It is apparently 'Firefox ESR 52.5 0 (32-bit)' and the problem is getting worse.



#223 smitten

smitten
  • Member

  • 1,977 posts
  • Joined: October 10

Posted 26 November 2017 - 12:36

Happens with multiple browsers on multiple platforms for me, so don't think the problem is at the client end.....



#224 milestone 11

milestone 11
  • Member

  • 8,445 posts
  • Joined: April 09

Posted 26 November 2017 - 16:58

Yeah, the Quantum thing is a red herring. I've tried Firefox, IE and Silk, all results are the same.



#225 SophieB

SophieB
  • RC Forum Host

  • 12,222 posts
  • Joined: July 12

Posted 27 November 2017 - 14:17

Viewing new content for last 24 hours bring up no new content, viewing last week returns results. However, I don't know if it is bringing up all the actual new posts because Search seems a bit broken too. No results for Hamilton or Vettel later than 20 Nov 17, for instance.

 

Just quoting this to say search is still not bringing me any returns for Hamilton more recent than 20 Nov 17.  Chrome on a windows 8.1 machine if it helps.



#226 Grayson

Grayson
  • Autosport digital product manager

  • 3,314 posts
  • Joined: July 08

Posted 27 November 2017 - 17:09

Thanks all.

 

Something's confusingly wrong with the search functionality.

 

I'm hoping that our developers can figure out what's wrong here and to fix it. It looks like a totally different problem to our previous ones, but that's not much of a consolation.



#227 GreenMachine

GreenMachine
  • Member

  • 1,542 posts
  • Joined: March 04

Posted 27 November 2017 - 21:52

Try telling us something that we don't know Grayson.
 

Now neither 'since last visit' and 'last 24 hrs' work, I have to go to 'in last week' to get a result, like Young Gun.

Grayson, it might work but there is a progression occurring here.  It is not just broken, it is getting worse - can you not see that?  Geeze ...


As of right now, I have to go to 'past two weeks' to get a result - none of 'since last visit', 'past 24 hrs' or 'past week' will produce a result.

It might be a 'totally different problem' to you, but the symptoms for us are all too familiar.


 



#228 milestone 11

milestone 11
  • Member

  • 8,445 posts
  • Joined: April 09

Posted 27 November 2017 - 22:52

Try telling us something that we don't know Grayson.
 

As of right now, I have to go to 'past two weeks' to get a result - none of 'since last visit', 'past 24 hrs' or 'past week' will produce a result.

Indeed. Proves conclusively that something quite dramatic happened last Monday 20th between 17.00 and 19.00.

#229 milestone 11

milestone 11
  • Member

  • 8,445 posts
  • Joined: April 09

Posted 27 November 2017 - 23:05

Checked a couple of threads to check timings of this event. Working at 18.10, not working at 18.33 on the 20th. Suggests that this is the window when something went haywire.

Edited by milestone 11, 27 November 2017 - 23:07.


#230 KWSN - DSM

KWSN - DSM
  • Member

  • 21,005 posts
  • Joined: January 03

Posted 30 November 2017 - 10:16

Any indication from the developers on when a fix will be in?

 

:cool:



#231 GreenMachine

GreenMachine
  • Member

  • 1,542 posts
  • Joined: March 04

Posted 30 November 2017 - 10:22

I have just noticed an additional 'problem', which I think others have also reported.

 

'Content I have not read' throws up posts which do not appear in my 'new since last visit' (or whatever time period works from time to time).  Even though I can get new content in 'last two weeks', 'content I have not read' throws up recent (last few days new content) that does not appear in 'last two weeks' new content. :(

 

Developers?!  If that is not a misnomer, I don't know what is ... :rolleyes:



#232 GreenMachine

GreenMachine
  • Member

  • 1,542 posts
  • Joined: March 04

Posted 03 December 2017 - 07:58

'Content I have not read' throws up posts which do not appear in my 'new since last visit' (or whatever time period works from time to time).  Even though I can get new content in 'last two weeks', 'content I have not read' throws up recent (last few days new content) that does not appear in 'last two weeks' new content. :(

Specifically, a post timed at 0400 or so was not in my 'new content last two weeks' this morning (c0800) nor just now (c1900), but was in my 'content not read' this evening (I did not look there this morning).
 

:down:



#233 ensign14

ensign14
  • Member

  • 49,407 posts
  • Joined: December 01

Posted 03 December 2017 - 11:52

So, I see after 2 weeks in the back of beyond, this alleged website is still stuck in 1993 mode...



#234 Chewie

Chewie
  • Member

  • 105 posts
  • Joined: July 08

Posted 03 December 2017 - 12:18

It's not been working for over a week now.



#235 GreenMachine

GreenMachine
  • Member

  • 1,542 posts
  • Joined: March 04

Posted 03 December 2017 - 21:35

Happened again. 

 

The last post in the McQueen thread (timed at 0537) did not appear in New Content 'last two weeks', but was shown in 'content not read'.  Same thing might be going on in lots of other cases, but because I only take an interest in a few threads it is only those threads I can report on.

 

Of course, the new McQueen post also did not appear in new content 'since last visit', 'last 24 hrs', and 'last week', because NOTHING appears under those headings.   Still.

 

:mad: :mad: :mad: :mad:



#236 GreenMachine

GreenMachine
  • Member

  • 1,542 posts
  • Joined: March 04

Posted 03 December 2017 - 21:39

Checked a couple of threads to check timings of this event. Working at 18.10, not working at 18.33 on the 20th. Suggests that this is the window when something went haywire.


Also suggests that the 'last two weeks' new content button is about to stop working, and we will have to revert to 'last month' today or tomorrow.



#237 ensign14

ensign14
  • Member

  • 49,407 posts
  • Joined: December 01

Posted 04 December 2017 - 09:14

It's turning into On The Beach.  Bit by bit, the search function is being whittled away, until eventually the "since the Big Bang" option fades away...



#238 KWSN - DSM

KWSN - DSM
  • Member

  • 21,005 posts
  • Joined: January 03

Posted 04 December 2017 - 14:24

I am not the one being the most swift on these boards, are we experiencing this issue differently? I select 'view new content' and nothing comes up, so I go in to the individual forums and read from top down, those which have stuff posted since I was on last, and if I thread I post in I do that, then mark whole community read so can start over next time.

 

Is there something partially working?

 

:cool:



#239 smitten

smitten
  • Member

  • 1,977 posts
  • Joined: October 10

Posted 04 December 2017 - 18:23

'Past 2 weeks' now returns just 7 threads....



Advertisement

#240 GreenMachine

GreenMachine
  • Member

  • 1,542 posts
  • Joined: March 04

Posted 04 December 2017 - 20:29

Also suggests that the 'last two weeks' new content button is about to stop working, and we will have to revert to 'last month' today or tomorrow.


... and right on cue, 'last two weeks' has stopped working.

Any updates Grayson?


Edited by GreenMachine, 05 December 2017 - 01:47.


#241 ensign14

ensign14
  • Member

  • 49,407 posts
  • Joined: December 01

Posted 05 December 2017 - 17:38

Fixed again for now.

 

We're working on a permanent solution...

 

A year and two months on.

 

You really don't have a clue, do you?



#242 ensign14

ensign14
  • Member

  • 49,407 posts
  • Joined: December 01

Posted 07 December 2017 - 07:26

Thanks all.

 

Something's confusingly wrong with the search functionality.

 

I'm hoping that our developers can figure out what's wrong here and to fix it. It looks like a totally different problem to our previous ones, but that's not much of a consolation.

 

They're not actually looking very hard, are they?  Three weeks on and **** all.

 



#243 Grayson

Grayson
  • Autosport digital product manager

  • 3,314 posts
  • Joined: July 08

Posted 07 December 2017 - 10:39

A year and two months on.

 

You really don't have a clue, do you?

 

I'm sure you'll be very pleased to hear that the problems with the Sphinx from last year are completely fixed - that's why the search is failing to find posts from the last few weeks rather than failing entirely as it was last year.

 

This month's problems are entirely different - our developers are 95% sure that the problem has to do with the way that posts are being indexed. Identifying the problem is often harder than actually fixing it, so I hope I'll be able to give you some good news soon...



#244 BRG

BRG
  • Member

  • 17,167 posts
  • Joined: September 99

Posted 07 December 2017 - 16:57

Thank you, Grayson. I am sure it is difficult - otherwise it would have been fixed already.  I have just given up on the View New Content function which I have used for many years and now look at each forum separately.  It is a slight nuisance, but it hardly damages my quality of life!



#245 Tsarwash

Tsarwash
  • Member

  • 13,418 posts
  • Joined: August 10

Posted 07 December 2017 - 18:15

I would just like to remind, that this forum is a completely free service offered to the public. If Autosprt were charging for the experience, then I think criticism would be deserved. 



#246 ensign14

ensign14
  • Member

  • 49,407 posts
  • Joined: December 01

Posted 07 December 2017 - 18:46

I am paying for it though...



#247 Tsarwash

Tsarwash
  • Member

  • 13,418 posts
  • Joined: August 10

Posted 07 December 2017 - 19:02

Sorry, I must have interpreting this thread completely wrong then. 



#248 GreenMachine

GreenMachine
  • Member

  • 1,542 posts
  • Joined: March 04

Posted 08 December 2017 - 10:18

I also pay to use this site.

 

But that is not really the point (though it is an aggravating factor).  The point is that it is a service offered to the public, and the public have an expectation of professionalism and competence.  The experience of the last year or so has led me, and others, to question the competence and/or professionalism of the people running the forums.

 

None of the other forums I use have given me this grief that I get here.  Yes, it is a first world problem, and yes there are work-arounds.  But the bottom line is that it is not functioning as designed - the 'features' are unreliable, raising expectations of the user experience only to dash them.  That is bad for business.

 

I would like to be encouraged by Grayson's most recent post, but once bitten, twice shy.  First let's see the fix, then let's see if the fix is in fact the solution to this problem - say 12 months down the track!



#249 smitten

smitten
  • Member

  • 1,977 posts
  • Joined: October 10

Posted 08 December 2017 - 20:40

The point is that it is a service offered to the public, and the public have an expectation of professionalism and competence.  The experience of the last year or so has led me, and others, to question the competence and/or professionalism of the people running the forums.

 

Actually, the result for me is simply to visit less frequently.  If I can't easily access the content I haven't read I just go elsewhere....



#250 YoungGun

YoungGun
  • Member

  • 15,301 posts
  • Joined: January 10

Posted 09 December 2017 - 00:59

Actually, the result for me is simply to visit less frequently.  If I can't easily access the content I haven't read I just go elsewhere....

 

It was broken during the "Halo Thread", yet you seemed vocal on that one.

 

You make a fair point customer is always right until proven wrong.